Άμεση έναρξη κατασκευής αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά, για την άμεση έναρξη κατασκευής αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών Ορεινών Υδρονομικών Έργων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις δασικές εν γένει εκτάσεις, των περιοχών των ορεινών όγκων των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικά η υπ’ αρ. ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/82371/3029/06.09.2021 υ.α. αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 1

Σκοπός της παρούσας είναι η άμεση έναρξη κατασκευής αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών Ορεινών Υδρονομικών Έργων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για τη συγκράτηση του εδάφους, την εξασφάλιση της φυσικής αναγέννησης και την αποφυγή διαβρωτικών φαινομένων στις δασικές εν γένει εκτάσεις, των περιοχών των ορεινών όγκων των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Άρθρο 2

1. Εγκρίνεται η απευθείας ανάθεση, για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης, από τις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες περιοχών Αττικής, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας των επιμέρους εργασιών (κοπή καμένων δένδρων, διαμόρφωση, μετατόπιση, πρίση, κατασκευή κορμοδεμάτων, κλαδοπλεγμάτων κ.λπ. και εγκατάστασή τους) των παραπάνω έργων.

2. Οι εν λόγω εργασίες είναι αναγκαίο και απαραίτητο να εκτελεστούν πριν την έναρξη των έντονων χειμερινών βροχοπτώσεων, ανατιθέμενες σε πολυμελείς δασικούς συνεταιρισμούς επαγγελματιών υλοτόμων (ΔΑΣΕ), οι οποίοι παρέχουν τα εχέγγυα για την έγκαιρη και έντεχνη εκτέλεση των εργασιών. Στην περίπτωση αυτή, τα έργα και οι εργασίες θεωρούνται ως γενόμενα με αυτεπιστασία και εκτελούνται υπό την επίβλεψη υπαλλήλων των ανωτέρω υπηρεσιών. Οι εκτελούμενες εργασίες πραγματοποιούνται κατόπιν διαπραγμάτευσης σε υλοποίηση των αρμοδίως εγκεκριμένων μελετών και οι τιμές ανάθεσης των εργασιών προκύπτουν από τα προβλεπόμενα στις εν λόγω μελέτες, τιμολόγια.

3. Στις περιοχές εκείνες που κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για τις απαιτήσεις εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα με σκοπό την αποκατάστασή τους, οι αντίστοιχες διαδικασίες υλοποιούνται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα με τη διαδικασία του εξαιρετικά επείγοντος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. γ της παρ. 2 του άρθρου 32 και στο άρθρο 32Α του ν. 4412/2016.

Άρθρο 3

Η ισχύς της παρούσας άρχεται από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Υφυπουργός
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το ΦΕΚ: https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2021/09/82371_3029_2021.pdf

Πηγή: dasarxeio.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *