Ανάδοχος Αποκατάστασης και η «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» – 1,5 εκατ. ευρώ για αντιδιαβρωτικά έργα στον Σχίνο

Η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» ορίστηκε Ανάδοχος Αποκατάστασης για την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε έκταση 17.214 στρεμμάτων, στην περιοχή του οικισμού Σχίνου Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, η Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. αναλαμβάνει την εκτέλεση της μελέτης με τίτλο «Οριστική μελέτη αντιδιαβρωτικών & αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα στην περιοχή του οικισμού Σχίνου της Τ.Κ. Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Π.Ε. Κορινθίας από την πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021», προϋπολογισμού ύψους 1.490.926,84€ άνευ ΦΠΑ. Σε περιοχές της καμένης έκτασης θα κατασκευαστούν:

α) κορμοδέματα στο 20% της καμένης επιφανείας των υδρολογικών λεκανών και εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου για την προστασία του και την αύξηση της προστασίας των διερχόμενων από αυτόν από κατολισθήσεις λίθων όπου αυτό είναι εφικτό και

β) ξυλοφράγματα (με κορμούς και κορμίδια) στις κοίτες των ρεμάτων των υδρολογικών λεκανών με την αξιοποίηση των καμένων κορμών για την αποτροπή ή μείωση της διάβρωσης και την μείωση πλημμυρικών φαινομένων.

Με την απόφαση ορισμού αναδόχου αποκατάστασης, δεν θίγονται στο παραμικρό τα εμπράγματα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου επί της καμένης δασικού χαρακτήρα έκτασης, τα οποία διατηρούνται στο ακέραιο.

Ως καταληκτική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται η 21η Ιανουαρίου 2022.

Πηγή: dasarxeio.com

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *