Κακοκαιρία Μήδεια: Πέφτει η θερμοκρασία – Χιόνια

Η Κακοκαιρά Μήδεια έφθασε και φέρνει μαζί της σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος το Σαββατοκύριακο , που θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα από τη Δευτέρα
  • Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση -Τοπικά ολικός παγετός στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο από τη Δευτέρα και μετά τα 9 με 10 μποφό

Σήμερα Σάββατο στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 στρεφόμενοι στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ σε βόρειους τοπικά 8 μποφόρ.

Καιρός Κυριακή

Στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός, στη δυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Καιρός Δευτέρα

Στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Καιρός Τρίτη

Στη δυτική και βόρεια χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Καιρός Τετάρτη

Στη δυτική και βόρεια χώρα λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα πυκνές, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, καθώς και στην Κρήτη (και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Πηγή: www.deltiokairou.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *