Στέφανος Κολοκούρης: Αντί να λιγοστεύουν οι πυρκαγιές αυξάνονται καθημερινά

Στέφανος Κολοκούρης: Αντί να λιγοστεύουν οι πυρκαγιές αυξάνονται καθημερινά

Συνέντευξη για τα δρώμενα των τελευταίων ημερών και για τα πολλαπλά μέτωπα των πυρκαγιών παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1.

«Αντί να λιγοστεύουν τα περιστατικά, αυξάνονται καθημερινά» τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή Timeline με το Χρήστο Μυτιλινιό, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.

«Τα περιστατικά βλέπετε, δεν λιγοστεύουν, αυξάνονται κάθε μέρα. Εχθές φθάσαμε να έχουμε πάλι 52 πυρκαγιές, γιατί; Απλά αναρωτιέμαι, γιατί; Δεν βλέπει ο κόσμος δηλαδή αυτά τα προειδοποιητικά;» αναρωτήθηκε ο Αρχηγός ενώ πρόσθεσε: «Ναι, βέβαια, κάνουμε ότι μπορούμε να βρούμε τις αιτίες κτλ. Προχθές είχαμε 60 – 62, με τέτοιες συνθήκες; Νομίζω ότι αν ξεφύγουν τα πράγματα αυτά μπορεί να εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος.»

Ο Στέφανος Κολοκούρης ερωτηθείς για το αν όλες οι πυρκαγιές συνέβησαν από αμέλεια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αιτία της πυρκαγιάς και το ξεκίνημα της, είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει σαν αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος πάρα πολύ. Θέλω να βλέπει ο κόσμος πώς ξεκινάν οι πυρκαγιές, είναι κάτι μεγαλειώδες για εμένα, γιατί μπορούμε να αντιληφθούμε, όλα, ότι και εμείς έχουμε αποτέλεσμα, και πώς ξεκινάνε κτλ. άλλα όταν διαλευκανθούν οι υποθέσεις, πραγματικά θέλω να τις βγάζω να τις βλέπουμε, πολλοί έχουνε βάλει από αμέλεια, έχουνε μπει από αμέλεια Για να πούμε κάτι ότι υπάρχει πρόθεση κτλ. που κάποιες φορές έχει αποδειχθεί και αυτό, ότι υπάρχει πρόθεση, πρέπει να υπάρχει η σωστή συνοχή στη διαδικασία, δηλαδή πολλοί λένε: να ‘τος, τον είδαμε, τον κάναμε, τον «ράναμε» επιτρέψτε μου την έκφραση, και μετά είπαν: πρέπει να καταθέσεις ενόρκως για να στοιχειοθετηθεί η δικογραφία, κάποιοι δεν καταθέτουν, λένε: «δεν το είδα, το άκουσα», πώς θα στοιχειοθετηθεί και θα το βγάλουμε; Αυτό είναι το θέμα!»

Πηγή: timeline.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *